Tervezés menete

IGÉNYEK, ADOTTSÁGOK FELMÉRÉSE

 

·        A megkeresést követően, először - lehetőleg egy helyszíni bejárás alkalmával - átbeszéljük, hogy Önnek mire van szüksége, milyen igényei vannak, milyen stílust kedvel, mik a térrel kapcsolatos elvárásai, ötletei.

 

·        Felmérést készítünk a tervezendő térről, mely az építészeti adottságoktól egészen az elhelyezni kívánt használati tárgyakig minden részletre kiterjed.

 

KONCEPCIÓ- ÉS, BERENDEZÉSI TERVEK, LÁTVÁNYTERVEK

 

·        Árajánlatunk elfogadását követően, megkezdődhet a tervezési folyamat. A megrendelői igények, és a tervezendő tér adottságainak ütköztetéséből létrejön az abszolút egyedi enteriőr terve, eredeti belsőépítészeti megoldásokkal. Tervezőink kreativitásuk, biztos forma-, és arányérzékük, szakmai tapasztalataik révén elképzelik a tervezendő tér új, egyedi arcát, kialakításának képét.

 

·        Ezt a képet különböző rajzi eszközök segítségével mutatjuk meg Önnek. Az alaprajzi elrendezési tervvázlatok és az első látávnytervek adják meg az alapot a továbblépéshez.

 

·        Az egyeztetések sorozatában mindig a megrendelő dönt, a javaslatokból kiválasztva, merre haladjon tovább a tervezés. Tervezőink célja nem az önmegvalósítás, hanem megrendelőink maximális elégedettségének elérése. A belsőépítészeti munka így a kölcsönös bizalmon alapuló, inspiratív, kellemes közös alkotómunkává válik.

 

AJÁNLATI TERVEK

 

·        A látványtervek folyamatos pontosítása mellett, javaslatot teszünk az alkalmazandó burkolatok anyagára és minőségére, a világító eszközökre, a színekre és a felületi anyaghasználatra, a helyiségek, illetve a felületek dekorálására. Meghatározzuk az egyedi mobíliák, illetve egyedi beépített szerkezetek helyét, megjelenését, működését, konstrukciós jellegét.

 

·        A 3D-s téri ábrázolás segítségével egyre valósághűbb képet mutatunk a megbeszélések alapján megtervezett belső térről. A vázlatok értékelése során minden részletet addig formálunk, pontosítunk, míg össze nem állnak a végleges belsőépítészeti tervek az Önnek leginkább tetsző részmegoldásokból.

 

KIVITELEZÉSI TERVEK

 

·        A javaslatok, egyeztetések után a megrendelő által elfogadott ajánlati terv alapján készülnek a kiviteli tervek. Ezekkel lehet a kivitelezőktől árajánlatot kérni az egyes munkák elvégzésére. Ezen műszaki rajzok alapján a kivitelező cégek, mesteremberek pont olyanra készítik el az adott részfeladatokat, amilyenre közösen megálmodtuk. Nem adódhatnak félreértések, minden egyértelműen szerepel a kiviteli terveken pontos méretezéssel.

 

·        Ellenőrizhető, hogy a tervek szerint valósulnak-e meg az elképzelések. A pontos szakági kivitelezési tervek segítségével elkerülhetőek a többszöri visszabontások és az ezekkel járó többletköltségek.

 

KIVITELEZÉS TÁMOGATÁSA

 

·        A tervező a munkálatok megkezdése előtt egyeztet a helyszínen a szakemberekkel. A kivitelezés időtartama alatt ellenőrzi a szakemberek elvégzett munkáját, megbeszéli az esetleges felmerülő kérdéseket, változtatásokat, általában 3-5 alkalommal az átalakítás mértékétől függően.

 

·        További tervezői művezetési igény esetén, lehetőség van a kivitelezési munkálatok lebonyolításával is megbízni cégünket. A munkálatok ütemezése, helyszíni koordinálása, igény szerint a komlett folyamat egészére vonatkoztatva is megrendelhető, vagy szakági részfeladatokra bontva is választható.

 

 

TERVEZÉSI MUNKAFÁZISOK KÉPEKBEN

 

egy szekszárdi nappali belsőépítészeti és lakberendezési tervezésésének folyamata

 

a velencei Tekergő Étterem és Motel belsőépítészeti tervezésésének folyamata