Egyedi bútortervezés

Az egyedi bútortervek elkészítése során új bútorokat tervezünk meg formailag a megrendelő igényei alapján. A bútorok belső elrendezését olyan funkciók szerint alakítjuk ki, hogy azok hosszú évekre kényelmesen funkcionáló, személyre szabott, praktikus használati tárgyakká váljanak.

 

A bútorokat két csoportra osztva, van, amit általában nem érdemes egyedileg tervezni, készíttetni, mert jelentős belőlük a piaci kínálat. Ezeket nevezzük széria, vagy kész bútoroknak. Asztalok, étkező szettek, ülőbútorok, stb. tartoznak ide. Természetesen arra is adódhat példa, hogy ezek egyedi tervek alapján készüljenek, de általánosságban nincs rá szükség.

 

A másik csoportba tartoznak a beépíthető bútorok (pl.: konyhabútor, gardróbszekrény), vagy az igények, adottságok által egyedi tervezést igénylő bútorok (pl.: TV állvány, előszoba bútor, nappali bútor). Utóbbiakat készen is meg lehet venni, de a megrendelő igényeinek megfelelő, egyedi bútor is tervezhető, készíttethető, a tervezendő tér adottságainak legelőnyösebb kihasználása érdekében, valamint a kívánt összhatás elérése szempontjából.

 

BEÉPÍTETT BÚTOROK TERVEZÉSE

 

A funkció, ergonómia, anyaghasználat és stílus mellett fontos szempont a tervezésnél az aktuális és jövőbeni igények figyelembevétele. Érdemes a lehetőségét megteremteni egy későbbiekben beépíthető háztartási gép, vagy egyéb kiegészítő számára. A beépített bútorok egyedi műszaki, világítási, vagy akár rejtett funkciókkal személyre szabhatók.

 

KIEGÉSZÍTŐ BÚTOROK TERVEZÉSE

 

Ha nem tervezi az összes bútor cseréjét, inkább a meglévőket egészítené ki, de nem találja a kereskedelmi forgalomban kapható készbútorok között a megfelelő méretű, vagy színében, stílusában passzoló kiegészítő bútort, egyedileg érdemes hozzáigazítani a helyíség hangulatához az új bútort. Megváltozott igényeire figyelemmel, a meglévő bútorok és a helyi adottságok felmérését követően, egyedi különleges megoldásokkal tervezzük meg a hiányzó bútorokat.

 

Az egyedi bútortervek, az igényekhez mért „bonyolultságuktól” függően az asztalos szakma adta lehetőségeken túl, építőipari, kárpitos ipari, és egyéb szakágak kínálta megoldásokat is tartalmazhatnak, és a szakágaknak megfelelő kiviteli tervekkel készülnek.

 

Az apró részleteket, amiktől igazán prkatikussá válik egy bútor(zat), látványtervek és kiviteli tervek nélkül nehéz lenne leegyeztetni a kivitelezővel. A körültekintően megtervezett bútorhoz készülő, precíz műszaki rajzok biztosítják, hogy a kivitelezés során ne adódhassanak félreértések. Az asztalosipari kiviteli tervek kiterjednek a bútor anyaghasználatára, felületi minőségekre, bútordíszítő elemek ajánlására, valamint a vasalati igényekre, a pontosabb formai-, és funkcionális kialakítás elérése érdekében.

 

Bútortervezési szolgáltatásunk önmagában is választható, vagy a belsőépítészeti, lakberendezési tervek részeként, egy teljes körű tervezési megbízás keretein belül is megrendelhető.